Predaja čeka med Borisom Presekarjem Bosch Slovenija in Muhamed Karišik iz društvom Junaki 3. nadstropja

Bosch Slovenija je društvu Junaki 3. nadstropja doniral 15.500 eur

  • Velika donacija Bosch Slovenija društvu Junaki 3. nadstropja za prizidavo in renovacijo prostorov za male bolnike z rakom na Pediatrični kliniki.
  • Z dograditvijo bo oddelek pridobil približno 80 m2 dodatnega prostora.
  • Preuredili, prenovili in ustrezneje bodo razporedili tudi obstoječe prostore na oddelku.
  • Bosch Slovenija s to donacijo nadaljuje svoje družbeno odgovorne projekte.


Društvo staršev otrok zdravljenih na hemato-onkološkem oddelku, znanih pod imenom Junaki 3. nadstropja, opravljajo izjemno delo. Ozaveščajo o onkoloških boleznih pri otrocih, pripovedujejo zgodbe o bolnih in pogumnih otrocih in nudijo podporo staršem obolelih otrok. Njihov glas je razločen in glasen, njihova dejanja neizpodbitna: pomagati, olajšati stisko, v kateri se znajdejo otroci in njihove družine. Da bi jim v času zdravljenja omogočili čim bolj prijazno okolje na Pediatrični kliniki, kjer se zdravijo, je tisto, kar so slišali tudi pri Bosch Slovenija. »Želimo si, da bi bil oddelek, kjer se zdravijo vsi otroci z rakom v Sloveniji, čim bolj prijeten in domač, čeprav morda zveni neobičajno. Bolnišnica za otroke z rakom, pa tudi njihove starše, postane v času intenzivnega zdravljenja drugi dom,« so nam povedali pri društvu Junaki 3. nadstropja.


Z dograditvijo bo oddelek pridobil približno 80 m2 dodatnega prostora. Obenem si želijo preurediti, prenoviti in ustrezneje razporediti tudi obstoječe prostore na oddelku, ki niso namenjeni kliničnemu delu oz. zdravljenju otrok: bolnišnična šola in vrtec, soba za starše: »Oddelek bo pridobil čisto nov prostor, ki bo namenjen novemu programu na oddelku – gibalni terapiji, ki lahko pripomore k boljšemu izidu zdravljenja oz. boljšemu počutju med zdravljenjem samim, uredili, posodobili in povečali pa bomo tudi bolnišnično šolo, igralnico, mini knjižnico in sobo za starše,« so pojasnili pri društvo Junaki 3. nadstropja.

Trud in prizadevanje društva Junaki 3. nadstropja so opazili tudi pri Bosch Slovenija, kjer so se odločili, da bodo ob koncu leta namenili donacijo, v znesku 15.500 eur prav njim: »Imeti bolnega otroka je že samo po sebi težko za vsakega starša in družino. A imeti otroka z maligno boleznijo je stiska, ki jo poznajo le tisti, ki jo doživljajo. Če lahko s to donacijo vsaj malo razbremenimo otroke in njihove starše, junake 3. nadstropja, bomo najbolj veseli in zadovoljni. To, da imamo možnost s to donacijo pomagati eni izmed najobčutljivejših družbenih skupin, daje našemu delu poseben pomen in nas spomni na to, kaj je resnično pomembno v življenju. Vsem malim borcem in njihovim staršem želim vse dobro iz dna svojega srca!« je povedala Mirsada Kudrić, glavna direktorica skupine Robert Bosch Hrvaška in Robert Bosch Slovenia.

Društvo Junaki 3. nadstropja je neprofitna, zato so povsem odvisni od donacij dobrih ljudi: »Ko smo društvo ustanavljali, si nismo niti predstavljali, da je toliko srčnih ljudi in podjetij, ki so pripravljena del težko prigaranega zaslužka nameniti za pomoči potrebne, za Junake. Brez donacij ne bi mogli uresničiti nobenega našega projekta. Donacije, kot je donacija Bosch Slovenija, pa nam omogočajo izvedbo večjih projektov, o katerih si nekoč nismo upali niti sanjati. Za njih se potrebuje veliko finančnih sredstev, Junaki pa z njimi pridobijo zares veliko 0150 izjemno veliko. Iskrena hvala!«

Ekipa Bosch Slovenija je ob predaji čeka društvu Junaki 3. nadstropja izrazila hvaležnost in veselje, da lahko pomaga tako predanemu in pomembnemu društvu, ki s svojim delom podpira in nudi oporo bolnim otrokom in njihovim staršem.

Deli zgodbo