Young male basketball player taking a free throw.

Gremo metat na koš?

Ob dnevu slovenskega športa zanimivi podatki spletnega oglasnika bolha.com

Slovenci smo že pregovorno znani po tem, da svoj prosti čas preživljamo aktivno. K temu nas nagovarja čudovita narava, s katero smo obkroženi, in zavedanje o pomembnosti rekreacije za zdravje in dobro počutje. Tako obiskujemo gore in hribe, reke ter jezera, tečemo in kolesarimo, smučamo in deskamo, se podamo z žogo na igrišče in v telovadnice ali pa vadimo doma. Da bo rekreacija prijazna tako do denarnice kot tudi okolja, je na voljo rabljena športna oprema med več kot 31 tisoč oglasi v kategoriji Rekreacija, šport na bolha.com.

Šport nas krepi in povezuje

Slovenci smo pred dvema letoma dobili praznik, ki ne le da slavi izjemne dosežke naših vrhunskih športnikov, pač pa tudi spodbuja aktiven življenjski slog vseh ljudi. Redna telesna aktivnost namreč dokazano ohranja zdravje in zadovoljstvo, ob tem pa skrbi, da se v svojem telesu počutimo dobro. Po priporočilih Svetovne zdravstvene organizacije bi se morali gibati vsaj 60 minut dnevno, kar nam lahko uspe že, če se na primer odločimo iti v službo s kolesom ali peš, popoldne sprehodimo psa ali pa se z otrokom odpravimo na bližnje igrišče. Ob dnevu slovenskega športa, ki ga letos praznujemo že tretjič, torej ne iščimo razlogov proti, temveč obujmo športne copate, napihnimo žoge, razgrnimo blazine za jogo, zagrabimo uteži in loparje. Navsezadnje šport tudi vzgaja, spodbuja pozitivne vrednote in povezuje Slovenijo.

Naj športna oprema kroži med nami

Za večino športnih aktivnosti potrebujemo pripomočke, vendar ob tem ni nujno, da trpi naša denarnica. Ravnajmo razumno in namesto vedno nove športne opreme, kupimo rabljeno, ki je cenejša in obenem okolju prijaznejša. Na bolha.com lahko kupujete brez slabe vesti: z nakupom ne ustvarite novega odpadka, poleg tega pa se izognete uporabi plastične embalaže, ki bi se morda pridružila 8 milijonom ton plastike v morju.

Med 31 tisoč oglasi fizičnih oseb v kategoriji Rekreacija, šport boste našli vse, kar potrebujete za aktiven dan. Trenutno je največ oglasov za rabljeno športno opremo v podkategorijah Kolesarstvo (13.515) (https://www.bolha.com/kolesarstvo), Zimski športi (4.800) https://www.bolha.com/zimski-sporti in Vodni športi (1.970) https://www.bolha.com/vodni-sporti. – LInki

»V preteklih mesecih opažamo, da je znotraj kategorije Rekreacija, šport na bolha.com največ zanimanja za opremo za kampiranje, športe z žogo in zimske športe. Pri vseh omenjenih podkategorijah je v primerjavi z lanskim letom naraslo število obiskov za povprečno 17 %. V avgustu pa je bila daleč najbolj obiskana podkategorija Kolesarstvo, ki je imela več kot 200 tisoč ogledov,« so povedali pri bolha.com, kar kaže, da je kolesarstvo še vedno eden izmed najbolj priljubljenih rekreacij pri nas, gotovo povezan z velikimi uspehi odličnih slovenskih kolesarjev.

Slovenci navdušeni nad košarko

Slovenska košarkarska šampiona Luka Dončić in Goran Dragić, ki žanjeta svetovno slavo in sta nam v ponos, sta zagotovo pripomogla, da košarka kot ekipni šport predstavlja velik navdih vsem generacijam. Prav za košarkarsko opremo je bilo največ iskanj v podkategoriji Igre z žogo na bolha.com, kar 32 % več kot lansko leto (od januarja do avgusta), medtem ko je bilo največ oglasov v podkategoriji Nogomet.

»Zanimiva se nam zdi rast v podkategoriji Igre z žogo, ki kažejo na veliko popularnost slovenskih ekipnih športov z žogo, nedvomno pa odražajo tudi možnost rekreacije na prostem, ki zadnji dve leti zaradi pandemije, ni bila tako samoumevna,« so rezultate komentirali pri bolha.com.

»Vse za zimo«

Zaradi bližajoče se zime pričakujejo na bolha.com vedno več ponudbe in povpraševanja v podkategoriji Zimski športi, ki bo v prihodnjih mesecih prevzela vodilno vlogo po številu oglasov v primerjavi z drugimi podkategorijami.

»Tako kot lani je tudi letos največ zanimanja za smučanje, deskanje na snegu in tek na smučeh. Večji obisk v primerjavi z lanskim letom opažamo predvsem v podkategoriji Smučanje, kjer je bilo od začetka leta do avgusta skoraj 200 tisoč obiskov,« so povedali pri našem največjem spletnem oglasniku bolha.com.

Ski in winter season, mountains and ski family on the top in sunny day in France, Alps above the clouds.


Sicer pri bolha.com pripravljajo posebno kategorijo, ki se bo imenovala »Vse za zimo«, v kateri bo mogoče na enem mestu najti vse stvari povezane z zimo, tako oblačila, športno opremo, pa tudi kamine in druge stvari, ki delajo zimo prijetno in zabavno.

Povezava:

Deli zgodbo