Prelepi labod*

Prihaja čarobna baletna predstava Labodje jezero

V priljubljenem »belem« baletu je združeno vse, kar navdušuje in navdihuje milijone ljubiteljev glasbe in plesa po vsem svetu, Ukrajinski klasični balet pa je znan prav po predstavi Labodje jezero. Njihova izvedba priljubljenega Hrestača pa nas čaka že sredi letošnjega decembra. 

Potem ko je aprilska uprizoritev baleta Labodje jezero v Cankarjevem domu navdušila tako občinstvo kot kritike, je znamenita plesna skupina s to brezčasno plesno zgodbo Petra Iljiča Čajkovskega o ljubezni med princem Siegfriedom in princeso Odette pripravljena, da znova osvoji Ljubljano.

Zagreb, 231022. Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski. Balet Labudje jezero. Na fotografiji: balet Labudje jezero. Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Kot smo izvedeli od organizatorjev, bo nova izvedba Labodjega jezera Ukrajinskega klasičnega baleta na sporedu Cankarjevega doma 3. marca 2024, manj kot leto dni po prvem nastopu, za katerega so vstopnice hitro pošle.

Umetnost, ki pusti pečat
»V regijo že vrsto let vnašamo umetnost novega sloga in naša ideja je izvesti nekatere nove predstave, ki bodo na sceni pustile pečat. Zato smo izjemno ponosni na letošnje plesne dogodke, nastop izvrstnega ansambla Virsky, ki smo ga premierno predstavili v Ljubljani, kot tudi na nastop svetovno znanega ansambla Sukhishvili v Cankarjevem domu. Verjamemo, da bo naša izvedba Labodjega jezera marca 2024 znova osvojila občinstvo,« sporoča organizator Siniša Josipović, direktor podjetja Art Partner , ki sodeluje z zvezdami Ukrajinskega klasičnega baleta, kot so baletna legenda Denis Matvienko in njegova žena Anastasia Matvienko, predstavnika mlade generacije Vladyslav Bosenko ter priznani ukrajinski umetniki in prvaki ukrajinskega gledališča, kot so Viktor Ishchuk, Denis Panchenko in Olga Golitsa.

Zagreb, 231022. Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski. Balet Labudje jezero. Na fotografiji: balet Labudje jezero. Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Predstava, polna strasti
Na predstavi 4. marca v Cankarjevem domu bo sodelovalo kar 32 plesalcev iz več držav. Po besedah Ivana Zhuravleva, priznanega baletnika in umetniškega vodje Ukrajinskega klasičnega baleta, je njihova plesna predstava polna strasti in vznemirljivih čustev, tako kot zgodba o ljubezni med princem Siegfriedom in princeso Odette, ki jo zlobni čarovnik Rothbard spremeni v laboda.
»Prikazali bomo izvedbo v koreografiji znanega umetnika Valeryja P. Kovtuna, s katero smo že več kot 380-krat nastopili na največjih svetovnih odrih od Italije in Francije, do Avstrije in Norveške,« je povedal Zhuravlev.

Najboljše božično darilo
Za tiste, ki obožujejo vznemirjenje ob predstavah v živo ali pa jih še nikoli niso videli, je vstopnica za balet nepozabno darilo. Čarobna predstava s tistimi, ki jih imamo najraje, je najlepše božično darilo, ki ga lahko kupite že sedaj.
Vstopnice za plesno-glasbeni spektakel Labodje jezero so na voljo na: https://www.cd-cc.si/kultura/prireditev-drugega-organizatorja/labudje-jezero
Zaradi velikega povpraševanja priporočamo, da vstopnice rezervirate čim prej. 

Deli zgodbo